Un bucătar Italian care devorează lumea

Am fost în Modena în bucătărie de Massimo Bottura, bucătarul care a revolutionat gastronomie.Și acolo am bucătar fost, încă și tăcut ca o statuie renașterii. Stau, ma uit, căutarea și mirosind a toate. Sprijinit pe un perete de bucătărie de restaurant numărul unu în lume: Osteria Francescana. O jumătate de oră înainte de a am terminat interviul cu Massimo Bottura, proprietarul locului, artistul, în prezent, încărcat cu periculoase titlul de a fi bucătar numărul unu în lume, gatiti ca de la acest mic restaurant din Modena a dat un aer nou în lumea gastronomiei. Sau, mai bine, un uragan de idei delicioase.

bucătar
Am oprit reportofonul, 54 de ani, cu barbă albă, părul în dezordine, ochii luminoase și dans, cuvinte, entuziasmat și precise, clare concepte și uneori poetic, de blugi și purtat de tenis, m-am apucat de braț și mi-a spus: „Vieni qua” („vino aici”). Din bucătar biroul său, la 30 de metri de restaurantul lor și la 80 de metri de apartamentul său –toate în centrul istoric bucătar al orașului Modena–, m-a dus la ușa din spate a Osteria. Acolo am fost introdus la Takahiko Kondo, una dintre cele două souschefs locale –comandanții de batalion– și el a spus: „Mauricio este un jurnalist columbian și se duce în bucătărie, la prânz. Lasă-l să vadă totul și să dea ceva să mănânce”. Apoi m-a privit în ochi și m-a întrebat: „Ai putea să mănânci în picioare?”.Cu trei zile înainte de a sta in bucatarie de restaurant, am participat la Madrid Fusion 2017, congresul cele mai importante gastronomice din lume. Acolo am vorbit cu bucătarul, cu restaurantul său, El Celler de can Roca, el a deținut titlul de number one în 2015: Joan Roca, spaniolă predat ștafeta la un Italian. „Cine este Bottura?”, L-am întrebat: „Este un mare bucătar și un mare poet. El este un artist cu o inimă mare și o mare conștiință. Întruchipează rolul de bucătar-șef contemporan, care cred că ar trebui să avem toți. Este un om responsabil cu societatea vremurilor noastre.”

Bucătar este un loc de muncă responsabil

Și așa este. Bottura, de asemenea, are o mare considerație pentru ceilalți și pentru planetă. Hrană pentru suflet (hrană pentru suflet) este proiect social, în care, chiar, a primit sprijin din partea papei Francisc. La Expoziția Universală de la Milano din 2015, a creat și și-a deschis o sală de mese într-un hotel de lux de echipa de bucătari care se ocupă de gătit pentru 200 de persoane fără adăpost. În același mod, desfășurat activitatea lui a trecut Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde, împreună cu un alt pumn de stele de bucătărie, care a fost invitat, el a deschis o cantină și alimente preparate pentru 2.500 de locuitori din cartierele sărace ale orașului. Chiar, si-a deschis recent un alt punct de caritate din Bronx (New York). Aceasta nu doar prin oferirea de produse alimentare, care este deja bun, dar pentru a vorbi despre risipa de alimente în zilele noastre: suliță propoziții filosofice despre asta, de care, chiar, a întâmpinat rezistență în propria lor țară. „Este un bucatar talentat, care, cred, a pus filosofia lui înainte de masă. Problema este că filosofia nu este mâncat”, i-am spus de la Madrid Fusion prestigiosul critic Italian Giorgio Dracopulos.

În ceea ce toată lumea este de acord asupra este că Bottura este un adevărat artist al vremurilor noastre. Un creator cu o pasiune pentru artă și cultură. Îl iubește și l-au inspirat pentru a dezvolta feluri de mâncare, cum ar fi Camuflaj: un iepure în pădure, în care se spune: „ai Avut de a observa lumea într-un mod abstract”. El iubește jazz-ul și rock, și colecția sa de acetați trece de la Bob Dylan la Aretha Franklin și Thelonious Monk la Fleetwood Mac. Tău mic restaurant de doar 12 mese (unele în două poziții și celălalt de patru), este umplut cu arta contemporană. El a publicat cărți valoroase, bucătar printre ei aclamat și bucătar rafinat Niciodată încredere într-un bucătar Italian delgado (Phaidon, 2015).

Uncategorized

0 Comment